Online dating: werkt het echt?

Online dating: werkt het echt?

Het is helemaal hip tegenwoordig, het online daten. Een leuke date scoor je zo gemakkelijk via het internet en misschien zit er zelfs wel een nieuwe relatie voor je in. Nu kun je je natuurlijk afvragen of het werkelijk zo simpel gaat en werkelijk werkt.

Online ontmoetingsplek

Als je online gaat daten, dan kun je een keuze maken uit een heleboel leden, die net als jij staan ingeschreven bij een onlinedatingsite. Ondanks dat je niemand werkelijk in persoon ontmoet, is het wel mogelijk om al een goede indruk te krijgen over iemand aan de hand van hun profiel. Hierin staat precies omschreven wat iemand leuk vindt en waarnaar ze op zoek zijn. Op die manier kun je bepalen of een profiel van iemand je aanspreekt en of je met die persoon in gesprek wilt gaan. Alles verloopt nog volstrekt online, veilig vanachter je computer of smartphone.

In gesprek gaan

Wanneer je een leuke foto of profiel ziet, dan kun je ervoor kiezen om meer over diegene te weten te komen. Na het profiel bekeken te hebben, kun je er dan voor kiezen om een gesprek aan te knopen. Je kunt eerst een like sturen en daarna zelfs een bericht. Zeker als er sprake is van een veronderstelde match, zal het wenselijk zijn om met elkaar te chatten. Hiervoor is een speciale functie beschikbaar, die het mogelijk maakt om met elkaar te praten. Dit kan via geschreven of videochat. Op die manier is er een eerste contact gelegd en kun je een directere indruk over de ander krijgen.

Live ontmoeten

Indien er sprake is van een blijvende klik, kun je na enkele gesprekken online bepalen of je met de andere live wilt afspreken. Je hebt dan al een beter idee over hoe de ander is en een echte date kan dan volgen. Zeker als je verlegen bent of je ergens sociaal wat ongemakkelijk voelt voor het aangaan van één of meerdere dates met mensen die je niet kent, kan het online daten je helpen om al een beetje met de ander vertrouwd te raken. Het contact zal niet geheel nieuw en onwennig zijn, aangezien je al vaker met elkaar gesprekken hebt uitgewisseld. Dit maakt het online daten een stuk gemakkelijker. Je weet al of de interesses enigszins op één lijn liggen en ook wordt het afspreken hierdoor gemakkelijker omdat je iets kunt ondernemen waar jullie beiden van kunnen genieten.

Succesverhalen

Het online daten kan zo zeker bijdragen aan een leuk en gezellige dateleven. Er zijn tal van succesverhalen bekend van mensen die hun ware liefde via Tinder hebben gevonden of via een andere datingsite geluk bij iemand beleven. Tal van baby’s zijn geboren uit ouders die elkaar via het online daten hebben ontmoet. Het werkt dus zeker wel in veel gevallen. Er zijn verschillende manieren om datingsites te vergelijken. Net als bij alles zal het slagingspercentage verbonden zijn aan de inzet die je er zelf aan geeft en het geloof dat je erover kunt opbrengen. Dit verhoogt zeker de kans van slagen. Dus wie weet, ontmoet jij ook je nieuwe liefde online.

Date, online, site
Lees alles over Dating
Bron: 54BOY Permalink

Andere artikelen

Voor de stevige zweters onder ons is een shirt vinden dat zweetgeur en zweetplekken voorkomt hetzelf... [...]
Stalen kozijnen zijn op het moment een ware woontrend en komen steeds vaker terug in zowel het inter... [...]
Langzaam maar zeker is zonne-energie het goedkoopste en minst vervuilende alternatief voor fossiele ... [...]
Als man vind je onder andere de auto waarin je rijdt erg belangrijk. Het liefst een mooie sportieve ... [...]
Hoewel tassen vaak nog als vrouwen accessoire gezien worden, zie je ook steeds meer tassen die speci... [...]