De voordelen van stalen kozijnen

De voordelen van stalen kozijnen

Stalen kozijnen zijn op het moment een ware woontrend en komen steeds vaker terug in zowel het interieur als exterieur. De kozijnen geven uw woning een stoere en industriële uitstraling, maar zijn ook mooi te combineren met een landelijk interieur. Helaas is deze woontrend lang niet voor ieders  budget weggelegd. Dit neemt niet weg dat het inspirerend is om te zien hoe er gespeelt kan worden onder andere lichtinval, luxe en gevoel voor ruimte.

Voordelen

Stalen kozijnen zijn op verschillende vlakken veranderd met tientallen jaren geleden en brengen vandaag de dag vele voordelen met zich mee. En aangezien de populariteit toe neemt, worden hieronder enkele interessante pluspunten onder de aandacht gebracht waardoor u wellicht voor stalen kozijnen kiest.

Sterk materiaal

Stalen kozijnen staan bekend als sterk, duurzaam. De kozijnen zijn uitermate geschikt om grote raampartijen te dragen, zelfs met hun smalle profielen. De materiaalsoort gaat erg lang mee en scoort ook hoog wanneer het gaat om brandveiligheid. Kozijnen van staal zorgen voor ongeveer 60 minuten brandwerendheid. Daarnaast zijn ze goed bestand tegen inbrekers. Vergeleken met andere kozijnmaterialen zoals hout, aluminium en kunststof is een stalen kozijn het sterkst.

Onderhoudsarm

Stalen kozijnen behoeven erg weinig onderhoud. Het enige wat u hoeft te doen is jaarlijks met een natte doek of zeem en een normaal vloeibaar reinigingsmiddel het kozijn schoonmaken. Eventuele andere schoonmaak of onderhoudsklusjes met schuurmiddelen, schuursponsjes, chloor of andere vormen van zuur zullen de levensduur van uw kozijnen niet bevorderen.

Goede isolatie

Stalen kozijnen zijn door de jaren heen erg verbeterd. Vroeger stonden ze bekend om hun slechte isolatiewaarde, omdat staal een goede geleider is waardoor warmte en kou eenvoudig wordt doorgegeven. Tegenwoordig is dit niet meer aan de orde, stalen kozijnen worden inmiddels voorzien van goede isolatie. Er worden bijvoorbeeld luchtkamers, een koudebrugonderbreking of een laag met isolerend materiaal aangebracht. Waar de kozijnen vroeger niet zo goed isoleerden, is dit vandaag de dag niet meer het geval.

kozijnen, stalen kozijnen
Lees alles over Tips
Sofie
Bron: 54BOY Permalink

Andere artikelen

Het is helemaal hip tegenwoordig, het online daten. Een leuke date scoor je zo gemakkelijk via het i... [...]
Voor de stevige zweters onder ons is een shirt vinden dat zweetgeur en zweetplekken voorkomt hetzelf... [...]
Langzaam maar zeker is zonne-energie het goedkoopste en minst vervuilende alternatief voor fossiele ... [...]
Als man vind je onder andere de auto waarin je rijdt erg belangrijk. Het liefst een mooie sportieve ... [...]
Hoewel tassen vaak nog als vrouwen accessoire gezien worden, zie je ook steeds meer tassen die speci... [...]